Beste sporter,

Per 1 juli hebben wij weer groen licht gekregen om met fitness te starten.

De sportzaal is zo ingericht dat trainen op 1,5 meter afstand mogelijk is. De apparaten staan 1,5 meter uit elkaar en er is voldoende ruimte om ook tussen de sporters 1,5 meter te bewaren. Er zijn desinfecterende middelen in de zaal, een looproute met eenrichtingsverkeer en natuurlijk houden wij ons aan de richtlijnen van het RIVM met duidelijke instructies.

Er mogen 3 sporters tegelijk van de zaal gebruik maken. Dit naast de patiënten, die in de zaal hun behandeling krijgen. Blijf niet langer in de sportzaal dan nodig is: maximaal 1,5 uur.
De trainingsintensiteit moet niet “hoog intensief” zijn. In de praktijk betekent dat wanneer je nog normaal kan praten zonder ademtekort, is het veilig. Ventilatie is van groot belang. Ramen en deuren van de sportzaal staan zo veel als mogelijk open.

Samenvattend:

*Veiligheid- en hygiëneregels voor iedereen.
*Houd 1,5 meter afstand
*Blijf thuis als je de volgende klachten hebt: neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn, lichte hoest, verhoging en verlies van geur en/of smaak
*Blijf thuis als iemand in jouw huis koorts heeft (vanaf 38 graden) en/of benauwdheid.
*Schud geen handen.
*Ga voor het sporten thuis naar het toilet.
*Was voor het sporten je handen met zeep, minimaal 20 seconden.
*Verlaat direct na het sporen de accommodatie.
*Voor alles geldt: gezond verstand staat voorop

Op deze manier hopen wij het sporten in onze sportzaal op een verantwoorde wijze te laten verlopen. Als hier vragen over zijn dan horen wij dat graag. Dit kan door een van de aanwezige fysiotherapeuten aan te spreken, of te mailen naar: [email protected]

Namens het team van Fysiotherapie Gaanderen