Tai Chi for Health vanaf 7 februari te volgen bij Fysiotherapie Gaanderen

>, Nieuws>Tai Chi for Health vanaf 7 februari te volgen bij Fysiotherapie Gaanderen

Tai Chi for Health vanaf 7 februari te volgen bij Fysiotherapie Gaanderen

Vanaf 7 februari geeft collega Gerdien Velthorst (aangesloten bij Tai Chi for Health Instituut van dr. Paul Lam) lessen Tai Chi. Lessen zullen plaatsvinden op de woensdagmiddag tussen 13:30-14:30 en eventueel bij voldoende aanmeldingen in maart op dinsdagavond tussen 19:30-20:30.

De betekenis van de woorden tai chi, voluit tai chi chuan is: ultieme of de kosmos (tai chi) en boksen of vechtsport (chuan).
Tai chi is:

  • Sport, fysieke ontwikkeling.
  • Geestelijke ontwikkeling of aandachtstraining. Tai chi wordt ook wel bewegende meditatie genoemd
  • Krijgskunst, maar wel een interne variant in tegenstelling tot bijvoorbeeld kung fu of karate, die extern worden genoemd.

Bij tai chi staan lichaamsbewustzijn, meebewegen, energiestromen, balans en alerte ontspanning voorop. Aandacht en energie (daar waar je aandacht is gaat ook je energie heen) nemen de plaats in van spierkracht. De bewegingen zijn vloeiend, soepel en langzaam.
Van tai chi wordt gezegd dat je door de beoefening ervan de vredige geest krijgt van een wijze, de kracht van een houthakker en de soepelheid van een baby; dat het de eenheid van geest en lichaam bevordert, de gezondheid en een lang leven.

Mocht deze korte inleiding je aanspreken, meld je aan voor een proefles via: [email protected] of op het prikbord in de praktijk.

2018-02-02T09:26:08+00:00 februari 2nd, 2018|Aankondigingen, Nieuws|